Japanse cultuur

Aziaten en Europeanen hebben een verschillende kijk op de wereld. Dit vormt een goede gelegenheid voor beide culturen om elkaar beter te leren kennen. Voor ondernemingen die deze twee culturen combineren hangt hun succes af van het vermogen elkaars verschillen te begrijpen en deze met elkaar te verzoenen. Iedere dag zoeken wij opnieuw naar het juiste evenwicht om de Japanse concepten van ons moederbedrijf te vertalen in de Europese praktijk.

De familiale integratie van iedere werknemer binnen de onderneming is een specifiek kenmerk van de Japanse gemeenschap. De sociale vertegenwoordiging van het bedrijf is gebaseerd op de levens van Japanse boeren voor wie de dorpsgemeenschap een belangrijke rol speelt in hte dagelijkse leven. In de Japanse industrie heeft het bedrijf de plaats van het dorp ingenomen. De filosofische en religieuze cultuur in Japan hecht veel waarde aan de groep binnen de gemeenschap. De belangrijkste religies, het Shintoïsme en het Boeddhisme, zijn gebaseerd op het collectief en moedigen geen enkele vorm van  individualisme aan.

Dankzij deze combinatie van teamgeest en integratie van diverse culturen kunnen wij als bedrijf en als individuen voortdurend onze prestaties verbeteren en de beste resultaten voor onze klanten bereiken.